Vårtips – Styla och bär din cocktailklänning rätt

Köper du helst en cocktailklänning i klassisk stil eller söker du de modernaste modellerna och trenderna? Oavsett finns en fördel att tänka på hur du bär upp klänningen och med vilka enkla medel den kan stylas.

  • Vad vill du framhäva?

FestklänningarSom med alla klänningar så kan en cocktailklänning vara utformad för att framhäva vissa delar av kroppen mer eller mindre. Vem är du och vilken personlighet har du? Hur speglar sig detta i hur du klär dig? Ska det vara en cocktailklänning som slutar vid knäna eller en betydligt kortare?

Ska det vara lågt skuren urringning eller precis tvärtom? Det är lätt att titta på färger, former och märken utan att direkt tänka på vilka modeller som passar bäst utifrån vad man själv vill framhäva. Vilken stil är du?

  • Glöm aldrig accessoarerna hemma

Att accessoarerna passar ihop med cocktailklänningen behöver inte alltid betyda att de matchar i färg och form. Det kan snarare vara smart att låta färgerna vara starka kontraster. Med vissa accessoarer kan till och med klänningens utseende förändras – eller i alla fall hur man uppfattar den. Det gäller allt från örhängen och armband till skorna.

  • Längden

En av de viktigaste punkterna, i val av cocktailklänning, är längden. Olika längder passar till olika situationer och det finns minst sagt mycket att välja på. Den kan sluta vid vaderna, vid knäna eller någonstans mitt i mellan.

Önskar du se längre ut kan du välja en cocktailklänning som har empiremidja. Är du redan lång och inte vill lägga fokus på din längd bör empiremidjan väljas bort till förmån för andra modeller.

  • Bär upp den

Som med alla plagg är det allra viktigaste att du bär upp den och att du känner dig trygg och bekväm. En klänning kan vara snygg i sig själv men den ska passa dig både i stil, personlighet och känsla. Här får man testa sig fram lite med olika modeller.

  • Våga ha cocktailklänning vid nya tillfällen

En och samma cocktailklänning kan användas på en galakväll, på en lunchtillställning eller till vardags när man vill vara lite snyggare. Förr var det betydligt mer strikta regler kring när vissa specifika klänningar skulle användas men dessa gränser suddas ut allt mer. Det är nästan bara bröllopsklänningen som är så unik att den bara passar till ett enda tillfälle.

Källa: Pressmeddelande på MyNewsdesk av Vogeni


Cocktailklänningar
Festklänningar
Balklänning