Årets hetaste färger på vår- och sommarklänningar

Våren är här och sommaren närmar sig med stormsteg. Med den kommer även sommarmodet med bara ben och korta ärmar och klänningar av alla dess slag är väl somrigt om något. Ska du bara köpa en klänning i år så bör du se till att välja en i ”rätt” färg – och just färg är verkligen på tapeten i år.

Årets hetaste trend – starka färger

En av vårens och sommarens hetaste modetrender är färg. Gärna starka och knalliga färger så som koboltblå, orange, ceriserosa och grönt. Färgerna får gärna dra åt neon-hållet och gärna blandas friskt! Kombinationen orange och rosa är till exempel något som syns på klänningar från många kända varumärken och det är dessutom oväntat snyggt.

Tänk dig till exempel en knälång cocktailklänning i stark orange färg mot brunbränd hud – snyggare än så blir det inte! Lena Philipssons ”Dansa i neon” är här för att stanna – åtminstone i år.

Pastellerna hänger kvar

Förra sommaren var den stora återkomsten för pastellfärger – framför allt i rosa, grönt, gult, lila och blått. För den som ännu inte känner sig redo att dansa i neon på sommarens härliga fester är alltså pastell ett säkert kort även i år.

Det finns många sockersöta klänningar i ”pastelliga” färger i butikerna och dessa är perfekta val till exempelvis ett bröllop eller andra tillställningar, där dom starka färgerna kanske inte riktigt hör hemma.

Mönstrat funkar alltid

För den som är på jakt efter en trendig och somrig klänning med mönster finns förstås blommiga midsommardrömmar att hitta i dom flesta typer av klädbutiker. Blommigt funkar alltid men för den som vill följa sommarens trender finns tydliga utstickare även här. Dels syns mycket asymmetriska och grafiska mönster men årets trendigaste mönster är utan tvekan randigt.

Ränderna får gärna gå i vitt och svart, vilket kan kännas lite motsägelsefullt när starka färger är det trendigaste i år. Men alla trivs inte i färg och då kan detta vara ett sobert men stilrent alternativ i stället.


Cocktailklänningar
Festklänningar
Balklänning