Fin till fest – här är trenderna 2021

Det är både vanligt och roligt att piffa till sig lite extra när det är dags att gå på fest – men det kan även vara svårt att välja vad man ska ha på sig och hur man ska styla sig i övrigt. Vad gäller mode svänger trenderna titt som tätt och likaså när det kommer till styling och make up. Nedan följer några trendspaningar för 2021!

Styling och smink

Vad gäller hår, smink och styling och annat som har med yttre skönhet att göra finns mängder av trender och produkter. En trend som Beautiq.se tar upp är vilka olika hårfärger som är heta just nu och man nämner bland annat ”Terracotta” och ”Honey Blond”.

Vilken frisyr man ska satsa på, utöver färgen, beror såklart på vad man trivs och passar i – men kortare frisyrer är verkligen inne och det syns inte minst på många modeprofiler. En rak bob som vilar på axlarna är lättskött och enkel att styla både till vardags och till fest.

Rak bob frisyr

För den som inte känner sig redo att kapa sitt långa svall finns trender även för längre hår – bland annat att klippa upp det för att få en frisyr med mer liv. Till det ser man gärna en snyggt klippt lugg som ramar in ansiktet.

Vad gäller smink finns både väntade och oväntade inslag. Till dom mer väntade hör en naturlig look där hyn står i fokus. Tjocka lager av foundation är alltså inget man bör satsa på, utan här gäller snarare uttrycket ”less is more”.

Rougen har blivit populär igen och ger naturligt rosiga kinder som med fördel kan matchas med ett läppstift i liknande nyans. För den som är sugen på att testa en lite mer vågad look, till exempel på fest, är den klassiska vingen av eyeliner på ögonlocket ett säker kort – och den som hänger med i trenderna vet att den gärna får ha en färg så som blå, grön eller lila.

Modetrender

Den lilla svarta i all ära – den passar vid dom flesta typer av tillställningar och kan enkelt matchas med smink, accessoarer och annat. Svart är förvisso nästan alltid trendigt men 2021 bjuder på färg och åter färg – gärna mjuka och härliga pastellfärger eller oväntade kombinationer, så som rosa och rött ihop. 90-talet gör sig påmint och knalliga färger är också på tapeten.

Några tips på plagg som passar att bära på fest 2021 är klänningar och toppar med fransar, plagg av mocka eller fuskskinn samt plagg med transparent tyg. Det finns dock två plagg, eller rättare sagt klänningar, som flera modebloggar och magasin nämner som dom allra hetaste 2021.

Kvinna på äng i vit långklänning

Den ena är en vit långklänning i valfritt material och med valfria detaljer som passar perfekt på sommarens tillställningar – men även under vår och höst med ett par snygga stövlar till. Det andra är linneklänningen och återigen ligger fokus på det naturliga.

Trenderna för mode och styling 2021 är alltså något motsägelsefulla – en naturlig look är väldigt inne både när det kommer till plagg och styling, samtidigt som man med fördel kan fylla garderoben och sminkväskan med starka färger.


Cocktailklänningar
Festklänningar
Balklänning