BH till cocktailklänning

Vid festligheter och andra tillfällen när man passar på att klä upp sig lite extra är det inte bara plaggen som syns som spelar roll. Även det man har på sig under kan påverka hur man känner sig och vad man utstrålar och eftersom skönhet kommer inifrån är det viktigt att klä sig bekvämt – från topp till tå.

Att välja BH till en cocktailklänning kan kännas svårt – det finns många modeller att välja bland och några som passar bra och några som bör ligga kvar i byrålådan när det vankas klänning. Nedan följer några tips inför BH-valet.

Olika typer av BH:ar

BH-modeller finns i en uppsjö och olika typer passar till olika stilar och tillfällen. Nedan följer några vanliga modeller – några som kan användas under en cocktailklänning och några exempel på vad man bör undvika.

  • T-shirt BH – En T-shirt BH är en klassisk modell och kanske också den allra vanligaste. Den sitter diskret även under tighta plagg (därav namnet) och passar till det mesta. Den ger bra stöd och formar bysten något, har ofta bygel och finns både med och utan vaddering. Dessutom finns den i alla tänkbara storlekar!
  • Push Up – En push up BH används när man vill framhäva brösten – och då dom att se större ut. Den har rejäl vaddering, som gör att brösten pressas ihop och lyfts upp och används ofta under plagg med urringning. Detta är en modell som inte alla känner sig bekväm i att använda – och då bör man såklart också låta bli.
  • Sport BH – En sport bh används, som namnet antyder, när man sportar och tränar. Istället för att forma brösten håller den tillbaka dom, så att dom helt enkelt sitter ”på plats” vid rörelse. En sport bh kan vara skön att bära även om man inte tränar men passar kanske inte så bra till klänning, då dom ofta har breda axelband och går ganska långt upp mot halsen. Med andra ord – svår att dölja under en nätt klänning. Mer information på Sport-bh.nu

Sport bh

  • Balconette – En Balconette BH är en balkong för bröst! Den har lågt skurna kupor och axelbanden sitter brett isär. Balconetten ger ett naturligt lyft eftersom stöder kommer underifrån – ofta från en bygel. Denna modell passar väldigt fint under en bred urringning – någon som en cocktailklänning ofta har. Mer information på Twilfit.com
  • Mjuk BH – En mjuk bh är just en mjuk bh. Modellen är ofta av enklare slag och saknar även byglar. Den ger ett litet stöd utan att forma och passar för en avslappnad look – till vardags eller under myskvällen hemma i soffan.

Vad passar till klänning?

Vilken BH som passar till klänning beror dels på hur klänningen är utformad och vilken ”look” man är ute efter, och dels vad man känner sig bekväm i. Vill man framhäva dekolletaget kan en Push up,- eller balconette bh passa fint men känner man sig inte bekväm i det, och är ute efter en diskretare look bör man välja något annat.

En mjuk BH eller en sport bh formar inte bysten särskilt mycket och är kanske inget bra val till just cocktailklänning, men man kan då välja en mjuk och enkel T-shirt bh istället. För en klänning med bara axlar passar såklart en BH utan band allra bäst!


Cocktailklänningar
Festklänningar
Balklänning