Vårens hetaste trender på cocktailklänning

När våren äntligen knackar på och säsongen för bara ben närmar sig är det dags att se över garderoben. Men vilka är egentligen vårens stora trender när det gäller cocktailklänningar och klänningar överlag?

Kanske planerar du att utöka garderoben med endast en ny klänning och då finns det några saker värda att ha koll på om du gillar att följa modetrenderna. Här är dom hetaste valen för våren.

Färger och mönster

Den lilla svarta i all ära men en av årets stora trender är att våga satsa på starka färger och stora mönster. Vilken färg eller mönster har mindre betydelse men välj gärna en klänning som sticker ut och syns. En stark gul färg är otroligt hett lika väl som en flerfärgad och blommig klänning.

Puffärm

Puffärmen är tillbaka på både toppar och klänningar – något som gör att dom flesta modeller känns lite mer festliga. För den sakens skull passar puffärmen även till vardags för den som vill ha en mångsidig klänning att bära både på jobbet men även vid festligare tillfällen. En sak är i alla fall säker – ju större puffar desto trendigare.

Vårens hetaste trender på cocktailklänning

Material

Olika material är även det något som kommer och går i modevärlden. I år ser vi mer vågade material så som skinn och transparenta tyger, vilka båda gör sig otroligt bra för just klänningar. Skinnklänningen ger en lite ruffare look medan dom transparenta materialen är lite mer mångsidiga och finns i mängder av färger och konstellationer.

Kort eller lång

Den korta klänningen var given för ett par år sedan, därefter var det den långa som regerade i alla tänkbara sammanhang. Idag ser vi både korta, långa och mittemellan-längder och här är det faktiskt fritt fram att välja det man gillar mest utan att det är mer eller mindre trendigt. Fokus ligger alltså inte på någon särskild längd, utan snarare på färger och utföranden.

Ska du bara köpa en ny klänning inför vår och sommar finns minst sagt många val som följer trenderna. Generellt för alla tillsammans är dock att man ska sticka ut och synas på något vis. En puffärm må vara en liten detalj men bidrar ändå till ett iögonfallande plagg.

En klänning i skinn, en med ett stort mönster eller en i enfärgad stark färg likaså. Det kan du alltså ha i åtanke inför våren och sommarens klänningsköp – du ska synas och sticka ut när du bär den. Resten är helt enkelt en smaksak.


Cocktailklänningar
Festklänningar
Balklänning