Så matchar du cocktailklänningen

Den klassiska cocktailklänningen är ett återkommande plagg som ses på många festligare tillställningar. Hur man klär sig när det är dags för cocktailparty är såklart en smaksak, men för att framhäva klänningen finns det några bra tips att följa om man vill bli festens mittpunkt.

Accessoarer

Att matcha en cocktailklänning med olika accessoarer är inte helt lätt. Looken ska vara elegant men samtidigt vill vi inte tappa fokus från själva klänningen. Absolut kan man bära smycken, men istället för att välja pråliga örhängen och halsband lämpar det sig bättre med diskretare smycken. En liten kuvertväska är en utmärkt accessoar att matcha cocktailklänningen med, går att bära under armen eller direkt i handen.

Lägg sedan till ett tunt halsband med strass och ett par matchande örhängen så är accessoarerna i hamn.

Örhängen

Underkläder

När det är dags att välja underkläder till en cocktailklänning bör man göra det beroende på klänningens utformning. Till en axelbandslös klänning väljer man naturligtvis en axelbandslös BH för att slippa synliga band. Har man en cocktailklänning som täcker armar och dekolletage kan man välja antingen en push up bh, t-shirt bh eller en minimizer bh – beroende på kroppsform och vilken silhuett man föredrar.

Är det viktigt med god komfort under hela kvällen skulle jag satsa på en mjuk minimizer bh som sitter bekvämt och dessutom har sömlösa kupor. Klänningen framhävs istället för bysten.

I övrigt kan man tänka på att välja hudfärgade underkläder för att undvika att det lyser igenom.

Skor
Liksom med smyckena vill vi inte ta allt för mycket fokus från klänningen. Höga klackar i en neutral färg räcker absolut för att behålla den festliga och eleganta stilen. Ett par svarta pumps eller sandaletter gör sig fint och man väljer såklart efter sig själv om man vill ha en hög klack eller något som är mer bekvämt och lätt att gå i.

Höga klackar

Andra plagg

Är vädret kallt eller om man av någon anledning vill fylla ut looken med andra plagg kan man med fördel välja en bolero eller kort blazer. En sjal att lägga över axlarna om det är lagom kyligt ute är också ett fint alternativ och ger en väldigt festlig look. Här ska man också se upp med färgen för att inte ta fokus från klänningen. Till en färggrann klänning lämpar sig svart eller vitt. Är klänningen i sig däremot väldigt neutral går det såklart att lägga till en sjal eller bolero med lite färg.


Cocktailklänningar
Festklänningar
Balklänning