Cocktailklänning till bröllop

När man blir bjuden som gäst på ett bröllop uppstår snart frågan vad man ska ha på sig. Att klä upp sig gör man inte bara för sin egen skull, men också i respekt för brudparet på deras stora dag. Vissa brudpar har tydligt skrivit om man önskar att gästerna ska bära någon särskild klädsel, men för det mesta är det helt upp till gästerna att av eget tycke och smak välja sin klädsel. Är man osäker på vad brudparet tycket om en viss klänning, så ring och fråga.

Här följer tre cocktailklänningar som förslag till bröllopsklädseln för dig som gäst. Dessa cocktailklänningar uppfyller de sedvanliga traditionerna, så som att inte klä sig i vitt (den färgen överlåter man till bruden), inte heller svart (som kan ses som en färg för sorg). Klänningarna är också vackra och stilmedvetna på ett diskret plan, så att ingen kan anklaga dig för att med flit vara snyggare än bruden – även om det skulle råka vara så ändå.

Devon Dress - Cocktailklänning

Devon Dress – från Chi Chi London

Från märket Chi Chi London kommer denna pralin till cocktailklänning i tyll och spets. Ovandelen är i figurnära virkad spets, med kort ärm och rundad halsringning. Nederdelen i tyll ger en utställd kjol med vackert fall och fin volym. I ryggen finns en diskret dragkedja.

Klänningen är tillverkad av 100% polyester och är fodrad. Handtvätt rekommenderas. Den rosa nyansen passar utmärkt vid romantiska tillfällen som bröllop. Kombinera gärna med klackskor och uppsatt hår.

Montague Dress Daffodil - Cocktailklänning

Montague Dress Daffodil – från Lauren by Ralph Lauren

Som en pärla, eller snarare gul påsklilja, bland cocktailklänningarna är denna fodralklänning från Lauren by Ralph Lauren. Att bära gult kommer att sticka ut på bröllopsfesten, då färgen är förhållandevis ovanlig i festsammanhang. Inte desto mindre är den dock oerhört vacker, somrig och passar bröllopets glada tema.

Klänningens som är en figurnära modell har en viss stretchfunktion. I ryggen finns en dragkedja som underlättar på- och avklädning. För rengöring rekommenderas kemtvätt. Matcha gärna klänningen med klackskor och handväska, i exempelvis vitt, puderrosa eller aprikos.

Midi Slit Dress - Cocktailklänning

Midi Slit Dress – från NLY One

Ska du dansa på bröllopet? Se då på det vackra fallet från Midi Slit Dress från NLY One.

Enligt gamla skrönor skulle kvinnliga gäster inte bära rött på bröllopet, för då sades det att de tidigare varit ihop med brudgummen. Idag är det knappast någon som tar det på allvar, och rött har återigen blivit en välkommen färg att bära på de flesta bröllop.

Klänningen från NLY One har smala axelband som korsas i det mer urringade och draperade ryggpartiet. Klänningen som är tillverkad av 95% polyester och 5% elastan har en slits på ena sidan, som underlättar för danskvällen och framhäver dina ben.

Kombinera gärna med snygga skor som tillåter dig att dansa och ha roligt.

Se fler cocktailklänningar till bröllop


Cocktailklänningar
Festklänningar
Balklänning